5

Zorgverzekering kiezen

ziekte-van-crohn-symptomenZoals de meeste mensen in Nederland wel weten kan je binnen nu en 2 maanden overstappen van zorgverzekering. Aangezien wel veel betrokkenheid merken van mensen die onze website bezoeken willen we u een aantal vragen voorleggen over de zorgverzekering, want voor ons gevoel is het maar een warboel aan polissen e.d.

De vraag die denk ik veel mensen met de ziekte van Crohn bezig houdt is denk ik, kan ik wel overstappen zonder dat de nieuwe zorgverzekering mij weigert. En mocht ik overstappen ga ik dan in premie niet omhoog omdat je als chronisch patiënt nogal eens gebruik moet maken van de aanvullende verzekeringen.

Dus bij deze onze vraag of wel eens overgestapt bent van zorgverzekering terwijl u de ziekte van Crohn heeft, en wat uw ervaringen zijn? Is goedkoop inderdaad duurkoop of maakt het in de zorgverzekeringswereld niet uit?

Wilt u overstappen maar zit u met dezelfde vraag?

Stel deze vraag dan bij ons, misschien dat we u geen antwoord kunnen geven maar een andere lezer wel. Wij willen in ieder geval alle vragen die u heeft over een zorgverzekering bundelen en dit uiterlijk halverwege december bundelen. Dit om u en anderen proberen te helpen de keuze om eventueel over te stappen van zorgverzekering wat makkelijker te kunnen maken.

Mag een zorgverzekeraar een ziekte van Crohn patiënt weigeren?

In het kort gezegd nee. Er zitten nogal wat haken en ogen aan dit verhaal, maar voor de basisverzekering mag officieel voor zover bij ons bekend geen 1 verzekeraar u weigeren, alleen bij de aanvullende verzekeringen mogen ze extra voorwaarden aanzetten. Zeker als u nu goed verzekerd bent zullen wij het niet zomaar aanraden om dus over te stappen. Er zijn echter ook al geluiden dat dit aan banden gelegd gaat worden, dit hopen we met deze uitvraag enigszins beantwoord te krijgen.

Daarom bij deze nogmaals de oproep om uw ervaringen hierin te delen 🙂

Ziekte van Crohn

Ik ben de beheerder van de website Ziekte van Crohn symptomen en heb deze website gemaakt omdat de ziekte van Crohn helaas in ons leven aanwezig is. Het doel van deze website is om een vast informatiepunt te worden voor mensen met vragen over de ziekte van Crohn, de symptomen die erbij horen en hoe hiermee om te gaan.

5 reacties

  1. Ik heb eigenlijk nog geen ervaring met overstappen omdat ik dit niet durf. Je hoort inderdaad veel spookverhalen over het weigeren of verhoogde premies dat ik het de moeite niet waard vind om over te stappen. Ik hoop dat jullie inderdaad met wat tips kunnen komen, want als je de verschillende zorgverzekeringen vergelijkt kan overstappen eigenlijk mij veel geld schelen.

  2. Ikzelf ben van plan om voor mijn werk binnenkort van Belgie naar Nederland te verhuizen, en ik kom er niet uit met de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, enz enz. Ik heb geen idee wat voor soort aanvullende verzekering ik moet afsluiten dus een beetje hulp in dat gebied zou welgekomen zijn. En nu ik ook nog lees dat je meer moet gaan betalen omdat je een chronische ziekte heb vind ik het helemaal niet leuk meer.

  3. Het is niet bij elke zorgverzekering zo dat je extra moet betalen. De basisverzekering is voor iedereen gelijk ongeacht hoe je gezondheid is.

    Pas als je aanvullend wil verzekeren kan het zijn dat je een aanvullende medische verklaring moet invullen. Voor meer informatie kunt u o.a. op de volgende website kijken: http://www.verzekeringvergelijken.nl

  4. Ik ga denk ik toch de stap wagen om over te stappen, er zijn namelijk verzekeringen die geen medische verklaring nodig hebben.

    Het enige nadeel is vind ik voor hoeveel aanvullend je verzekerd moet zijn, kan je af met een basis aanvullend of moet je maximaal gaan?

  5. Ik ben net overgestapt via de zorgkiezer naar zilveren kruis. Ik zat hier in het verleden al bij en gezien mijn ervaringen bij mijn huidige verzekeraar ga ik mooi weer terug, en het is nog voordeliger en uitgebreider ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *