Ziekte van Crohn zelftest

ziekte van crohn zelftestZiekte van Crohn zelftest

U wilt weten of u de symptomen van de ziekte van Crohn heeft, en of er aanleiding is om aan de hand hiervan een afspraak te maken met een arts?

Dan kan de ziekte van Crohn zelftest (en) die op het internet te vinden zijn wel eens een handig hulpmiddel zijn, ook al zijn deze per definitie ook niet 100% betrouwbaar. Dus als u zich zorgen maakt of u deze ziekte heeft, en u wilt meer duidelijkheid over de klachten die u ervaart dan is het altijd verstandig om te beginnen bij het begin. Het begin is om naar de huisarts te gaan en vandaar het traject in te gaan met een doorverwijzing naar een MDL arts.

De ziekte van Crohn zelftest (en) op het internet.

Er zijn op internet diverse websites terug te vinden waar je jezelf kan testen op het hebben van de ziekte van Crohn. Op de website Consumed staat zelfs een online Crohn test die je volgens hun anoniem zelf kan doorlopen om te kijken of de symptomen die u ervaart overheen komen met het mogelijk hebben van de ziekte van Crohn. Het is een hulpmiddel bij het zelf dokter spelen en om te weten of je inderdaad de symptomen van de ziekte van Crohn hebt, maar ons advies zou toch zijn om een dokter op te zoeken. Je kan nog zoveel nalezen over de mogelijke symptomen en over de ziekte, maar dan ben je nog steeds geen dokter. Sommige symptomen van de ziekte van Crohn komen namelijk ook in andere ziektes voor, dus een dokter diagnose is altijd betrouwbaarder dan een eigen diagnose. Oftewel de ziekte van Crohn zelftest kan je wel een indicatie geven, maar dat is dan ook alles.

Heb ik de ziekte van Crohn?

Dat is waarschijnlijk een van de vragen als je op deze website terecht komt. Wij kunnen natuurlijk geen antwoord geven op deze vraag, het enige wat je kan doen is d.m.v. een ziekte van Crohn zelftest te doen, welke je door verschillende vragen te beantwoorden heel simpel en snel kan doen. Als je namelijk meerdere symptomen hebt van de ziekte van Crohn dan is de kans wel groter dat je dit hebt, maar sommige symptomen die ook in de zelftest naar voren komen kunnen meerdere oorzaken hebben. Namelijk bijna alle klachten die een Crohn patient heeft komen ook voor in andere darm gerelateerde ziektes voor, vandaar dat een arts ook niet meteen antwoord kan geven op deze vraag. Hiervoor moeten ze naast een ziekte van Crohn zelftest ook aanvullende bloed onderzoek doen om te kijken wat de waardes van je bloed zijn.

De ziekte van Crohn zelftest, hoe werkt dat?

De ziekte van Crohn zelftest bestaat vaak uit de onderstaande vragen:

  • Wat is je Geslacht
  • Je leeftijd
  • Heb je vaak buikpijn?
  • Heb je last van diarree?
  • Is er bloed aanwezig bij de ontlasting?
  • Is er sprake van gewichtsverlies?
  • Zijn er ontsteking bij de anus?
  • Zit ziekte van Crohn in de familie?
  • Heb je vaak koorts?
  • Heb je veel last van vermoeidheid?

Ik heb de test gedaan, en nu?

Als u een van de ziekte van Crohn zelftests heeft gedaan en er komt uit dat er een indicatie is dat u de ziekte van Crohn heeft dan is het zaak om een afspraak te maken met uw huisarts voor een doorverwijzing, ook al staat het misschien wel op internet dat u het heeft de grote vraag is natuurlijk of dit ook echt het geval is.

Wilt u in ieder geval alvast wat meer weten over deze ziekte? Lees dan hier verder voor meer informatie over de ziekte van Crohn symptomen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *