0

Ziekte van Crohn symptomen deel 1

Ziekte van Crohn symptomen deel 1

Aangezien we deze website grotendeels opgezet hebben om de symptomen van Crohn op een rijtje te zetten zodat het voor u makkelijk en overzichtelijk is welke symptomen bij de ziekte van Crohn horen, bij deze het eerste artikel in de reeks “Ziekte van Crohn symptomen”. In deze reeks artikelen gaan we wat dieper in op de verschillende symptomen en de eventuele behandelingen hiervan hoe u uzelf op de symptomen van Crohn kan testen. Heeft u zelf ook vragen over een bepaald symptoom van de ziekte van Crohn, dan kunt u deze d.m.v. het reactie formulier onder aan elke pagina kenbaar maken.

ziekte van crohn buikoverzichtIn deze reeks over de ziekte van Crohn gaan we het hebben over de volgende symptomen:

  1. Vermoeidheid
  2. Mindere eetlust, met afvallen als gevolg
  3. Last van de darmen
  4. Fistels
  5. Abcessen
  6. Vernauwingen en Obstructie
  7. Gewrichtspijn
  8. Huidklachten en andere huidaandoeningen
  9. Dunne en dikke darm
  10. Overige symptomen

De meeste ziekte van crohn symptomen zijn op diverse websites alom omschreven, maar de bedoeling van deze artikel reeks is om in samenwerking met een Crohn patient een duidelijk beeld te scheppen hoe deze klachten zich in het dagelijks leven zich ook uitte. Denk hierbij wat voor een relatie iemand heeft die de ziekte van Crohn heeft, of hoe je kan werken terwijl je toch allerlei klachten hebt. Verder komt er helaas ook veel ziekenhuisbezoek bij kijken voor patienten die een actieve Crohn hebben, deze symptomen van Crohn gaan we in deze reeks verder bekijken. Tevens zijn er voor diverse ziekte van Crohn symptomen ook meerdere behandelingen/ medicijnen beschikbaar die ervoor zorgen dat de symptomen niet of in ieder geval minder zich uitte.

Morgen komt het eerste artikel online waar we het over 1 van de meest gehoorde klacht gaan hebben waar veel patienten met de ziekte van Crohn last van hebben, namelijk vermoeidheid. Dit is namelijk een veel gehoorde klacht waarbij bijna ieder Crohn patient last van heeft in meer of mindere mate, en dit is ook een symptoom die het lastigst te meten is. Hierover morgen dus meer.

Ziekte van Crohn

Ik ben de beheerder van de website Ziekte van Crohn symptomen en heb deze website gemaakt omdat de ziekte van Crohn helaas in ons leven aanwezig is. Het doel van deze website is om een vast informatiepunt te worden voor mensen met vragen over de ziekte van Crohn, de symptomen die erbij horen en hoe hiermee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *