0

Ziekte van Crohn en werken

ziekte-van-crohn-en-werkenVeel mensen die onze website bezoeken hebben vragen over de symptomen van de ziekte van Crohn, hoe je deze kan herkennen, maar vooral ook hoe je deze tegen kan gaan. Maar ook een van de belangrijke zaken bij mensen met de ziekte van Crohn is hoe je kan (blijven) werken, aangezien zeker tegenwoordig het financiele plaatje toch wel belangrijk is. Tegenwoordig moet je eigenlijk als “gezond” persoon al blij zijn als je werk hebt, maar als je een chronische ziekte hebt zoals de ziekte van Crohn denk je vaak dat je minder kans hebt op de arbeidsmarkt. Dit klopt helaas vaak wel, maar toch zijn er veel instanties die zich fulltime bezig houden met mensen aan het werk houden/krijgen die een chronische ziekte hebben.

  • Instanties die je kunnen helpen aan het werk te gaan
  • Ebook met veel informatie over Crohn en werk
  • Overige aanvullende informatie

Instanties die je kunnen helpen aan het werk te gaan

Stichting MEE

Deze stichting is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een handicap, hieronder vallen ook de mensen die de ziekte van Crohn hebben. Wat stichting MEE dan ook voornamelijk doet voor mensen met deze ziekte is deze begeleiden naar (ander) werk en hierbij ook extra bemiddelen. Denk hierbij aan een goede samenwerking met het UWV over reintegratie, proefplaatsing bij een bedrijf en dat soort dingen. Het voordeel voor jou als Crohn patient is dat het jezelf geen cent kost, ze worden namelijk door de overheid betaald en hierdoor is deze begeleiding helemaal gratis.

…. er zijn nog meer instanties, dus dit wordt binnenkort nog aangevuld.

Ebook met veel informatie over Crohn en werk

De vereniging van Crohn patienten heeft ook een mooie folder met veel informatie uitgebracht over hoe je als Crohn patient makkelijker aan het werk kan komen, deze folder is redelijk compleet met alle stappen die je kan nemen om weer aan het werk te komen. Veel Crohn patienten die namelijk werkloos thuis zitten hebben het gevoel dat je nooit meer kan werken, terwijl je dit nog wel wilt. Dan is deze folder echt een must om te lezen, want je bent zeker nog niet kansloos op de arbeidsmarkt. Klik op onderstaande download link om naar de folder te gaan in PDF formaat, je wordt omgeleidt naar een andere pagina.

DOWNLOAD

 

Overige aanvullende informatie:

Deze pagina is nog in bewerking omdat wel veel tips goed willen omschrijven om u goed op weg te helpen, bent u zelf in aanraking geweest met een instantie die u goed geholpen heeft laat het ons dan weten d.m.v. een reactie onderaan deze pagina.

Ziekte van Crohn

Ik ben de beheerder van de website Ziekte van Crohn symptomen en heb deze website gemaakt omdat de ziekte van Crohn helaas in ons leven aanwezig is. Het doel van deze website is om een vast informatiepunt te worden voor mensen met vragen over de ziekte van Crohn, de symptomen die erbij horen en hoe hiermee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *