0

Gratis boeken downloaden en lezen

Bij deze eens een ander bericht dan over de ziekte van Crohn, namelijk een berichtje over vrije tijdsindeling, ontspanning of tijdverdrijf. Ik heb namelijk de afgelopen jaren wel geleerd dat naast alle dingen die medisch gezien met je gebeuren het ook belangrijk is om je hoofd even ergens anders naar te zetten. De een doet dit met het kijken van televisie, films en series, de ander gaat maar een beetje internetten en weer een ander gaat lezen.

Ik zelf hoorde bij de categorie een beetje internetten, maar de praktijk was dat ik websites compleet aan het nalezen was, wikipedia’s aan het bekijken was en het werd van kwaad tot erger dat je op een gegeven moment geen eens meer weet waar je naar op zoek bent en dan ineens op websites terecht komt waarvan ik in ieder geval geen weet meer van had waarom eigenlijk.

Boeken lezen

Aangezien ik als kind vroeger veel gelezen had heb ik op een gegeven moment toch maar voor een boek gekozen, aangezien je toch wat moet doen als je in het ziekenhuis ligt of thuis herstellende van de zoveelste kwaaie periode. En ik moet zeggen het is best wel een verslaving geworden, en ook een leuke nog steeds moet ik zeggen. Ik kreeg al snel een e-reader van mijn partner en dat opende een hele wereld voor mij. Als snel heb ik een collectie gevormd waar je u tegen zegt, maar het is voor mij wel een goede manier van ontspannen geworden, dat je eens in de huid kan kruipen van iemand anders en helemaal in het verhaal opgaat. Dan vergeet je even alles om je heen………

Gratis boeken downloaden

Een van de voordelen van digitaal lezen is dat je wanneer je maar wilt altijd de beschikking hebt over je digitale boeken, tenminste als je je e-reader niet vergeet ūüôā Tevens ben ik erachter gekomen dat lezen ook helemaal niet duur hoeft te zijn. Als je via websites van een Bol.com of Bruna een ebook (ander woord voor digitaal boek) aanschaft is dat vaak maar een fractie van het bedrag wat je in een boekenwinkel betaald voor de papieren variant. Maar tevens zijn er heel veel boeken gratis te download, gratis boeken downloaden ¬†via internet is namelijk heel makkelijk.

Je hebt natuurlijk mensen die meteen via een piratebay website de betaalde boeken downloaden, maar dat vind ik niet helemaal fair naar de schrijvers toe. Die hebben er immers ook voor gewerkt om een boek te maken, en die hebben ook hun inkomen nodig. Maar er zijn ook schrijvers die hun werk gratis aanbieden naar verloop van tijd, en je hebt uitgevers die een deel van hun collectie ook beschikbaar stellen. Verder heb je ook nog een aantal initiatieven als een Google Books, Project Gutenberg en DBNL die oude werken waarvan het auteursrecht verlopen is gratis ter download beschikbaar stellen.

Een leuke website die deze boeken bij houdt is de website Gratis boeken downloaden . net. Het is een website met 100’en boeken in het Nederlands waarvan ik inmiddels de meeste al gelezen heb. Zeker een aanrader als je besluit om digitaal te gaan lezen.

Tot slot

Ik hoop dat dit berichtje ervoor zorgt dat je naast alle zoektochten naar medicatie, behandelingsplannen en meer ook de tijd neemt voor ontspanning. Want van rust en ontspannen leven ga je je uiteindelijk is mijn ervaring ook makkelijker met bepaalde zaken om en voor mijn gevoel zorgt dat er ook voor dat je je beterder door voelt.

Ziekte van Crohn

Ik ben de beheerder van de website Ziekte van Crohn symptomen en heb deze website gemaakt omdat de ziekte van Crohn helaas in ons leven aanwezig is. Het doel van deze website is om een vast informatiepunt te worden voor mensen met vragen over de ziekte van Crohn, de symptomen die erbij horen en hoe hiermee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *