2

Ervaringen uitwisselen?!?

ziekte-van-crohn-erfelijkBedankt voor de reacties op de diverse artikelen die wij hier plaatsen op onze website. Wij lezen helaas ook op andere websites die Crohn gerelateerd zijn dat de ervaringen met de diverse behandelingen en artsen vaak al heel stressvol is. In het laatste ervaringsverhaal komt al heel erg naar voren dat je gewoon niet weet waar je aan toe bent op het moment dat je de symptomen van Crohn hebt.

Daarom lijkt het ons een leuk idee om een lijstje bij te gaan houden wat andere mensen met Crohn kan helpen. Daarmee hebben we uw hulp nodig.

Bij deze een opzetje:

Waar op te letten met eten:

 • Let op je eten, er zijn zat zaken waar je op zou moeten letten maar elk lichaam reageert anders. Mocht u na het eten van bijvoorbeeld bruine bonen hevige krampen krijgen, zet dit dan op je zwarte lijst dat je dit voortaan niet meer eet om klachten te voorkomen. Hierdoor kan je voor jezelf een dieet samenstellen.

Medicijn gebruik:

 • Luister naar je arts en pak je diverse medicatie op tijd. Mocht het namelijk een lange tijd goed gaan dan kan er altijd over het afbouwen van medicijnen gepraat worden met je behandelend arts.
 • Het internet is geen arts!!!!! Je leest veel adviezen en ervaringen van andere mensen, maar een arts heeft ervoor geleerd en kent jou medische dossier.
 • Bij geen vertrouwen in je arts/ziekenhuis vraag dan een second opinion aan, voor vragen hierover kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Conditie

 • Vermoeidheid is een hele bekende bij mensen met de ziekte van Crohn en ook zeker iets waar je rekening mee moet houden. Durf nee te zeggen tegen activiteiten. Luister naar je lichaam
 • Probeer wel zoveel mogelijk om enigszins conditie te houden, al is het maar regelmatig een half uurtje buiten lopen. Een lichaam met conditie is sterker/gezonder om klappen van de ziekte van Crohn op te vangen.

Werk

 • Probeer werk te vinden/vast te houden waar weinig fysieke arbeid aan te pas komt.
 • Als u nog aan het begin van uw carrière staat probeer dan geen baan te vinden waarbij veel stress komt kijken, of veel wisselend contact is met kinderen. Dit om ziektes als griep, verkoudheid etc. zoveel mogelijk te omzeilen.

Wie heeft er nog meer tips voor andere mensen met de ziekte van Crohn? Het lijstje is namelijk nog lang niet compleet, en misschien zelfs niet helemaal correct geschreven dus we hopen op veel reacties met tips, trucs en don’ts voor mensen met Crohn.

Ziekte van Crohn

Ik ben de beheerder van de website Ziekte van Crohn symptomen en heb deze website gemaakt omdat de ziekte van Crohn helaas in ons leven aanwezig is. Het doel van deze website is om een vast informatiepunt te worden voor mensen met vragen over de ziekte van Crohn, de symptomen die erbij horen en hoe hiermee om te gaan.

2 reacties

 1. Hallo, Met veel bewondering lees ik deze site. Mijn man en beide kinderen hebben Crohn. Mijn man heeft er geen last van maar mijn kinderen (19 en 21) des te meer. Wat ik hier op deze site mis is de geestelijke ervaringen van mensen. Is er ook depressieviteit onder de crohn patienten?
  Met vriendelijke groet,
  Els Kuitert

 2. Hallo,

  Ik ben nu al maanden bezig met onderzoeken in het ziekenhuis. Tot 2 weken geleden hebben ze mijn ontlasting ook is een keer na gekeken. Nu heeft de internist gezegd dat in de waardes van de ontlasting staat dat ik crohn heb en moet nu nog een week wachten tot de onderzoeken. Als het in de waardes van mijn ontlasting staat wil dat dan zeggen dat ik het zeker heb? Of is er dan nog geen zekerheid? Ben op van de spanning omdat ik niet meer weet wat ik ervan moet denken… Iemand een idee erover?

  Gr. Dimphy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *